Skateboard

Som skejtare på skolan kommer du att ha möjlighet att utveckla ditt intresse för skate i kurser som tar din passion på största allvar. Eftersom utbildningen är närmast unik tar vi emot elever från när och fjärran. Många av våra skejtare flyttar till Malmö för att gå på skolan. Du kommer därför att gå i skolan med både norrmän, danskar och elever från hela landet.

Skateboardämnet syftar till att utveckla ditt intresse inom ramen för de kurser som skateboardämnet innehåller. Som skejtare läser du kurser i idrott och hälsa specialisering, träningslära och design. Undervisningen genomsyras av ett skateboardperspektiv. Meningen är inte att alla ska bli proffs efter studenten utan att du ska hitta ett sätt att utvecklas som passar just dig!

Skolan har goda kontakter med både Malmös och den internationella skateboardscenen. Som elev på skolan kommer du att ha möjlighet att delta i evenemang, skejta på Bryggeriet och få möta professionella skejtare. Vi har ofta gästföreläsare som arbetar med skateboard som yrke, åkare såväl som andra professioner som finns inom kulturen.

Skateboardämnena är betygsgrundande och syftar till att stärka dina betyg för framtida universitetsstudier. I studierna ingår att analysera kulturen, lära sig att ta hand om kropp och hälsa, design av såväl brädor som skateparker och massor av skateboardåkning.

Vår erfarenhet säger oss också att det blir extra meningsfullt och roligt om man får ha med sitt intresse till skolan istället för att lämna det hemma!

360 flip

360 flip