Featured

Profil: Skateboard

Som skejtare på skolan kommer du att kunna utveckla ditt intresse för skate i kurser som tar din passion på största allvar. Eftersom utbildningen är närmast unik tar vi emot elever från när och fjärran. Många av våra skejtare flyttar till Malmö för att gå på skolan och du kommer att gå i skolan med elever från hela Norden.

Som skejtare läser du kurser i Idrott och hälsa specialisering, Träningslära och Design, Foto och Film- och tv-produktion. Undervisningen genomsyras av ett skateboardperspektiv. Meningen är inte att alla ska bli proffs efter studenten utan att du ska hitta ett sätt att utvecklas som passar just dig!

Skolan har goda kontakter med både den lokala och den internationella skateboardscenen. Som elev på skolan kommer du att ha möjlighet att delta i olika evenemang och möta professionella skejtare. Vi har ofta gästföreläsare som arbetar med skateboard som yrke, åkare såväl som andra professioner som finns inom kulturen.

Skateboardämnena är betygsgrundande och syftar till att stärka din skolmotivation och dina betyg inför framtida universitets- och högskolestudier. I utbildningen ingår att analysera skatekulturen, lära sig att ta hand om kropp och hälsa, designa såväl brädor som skateparker och massor av skateboardåkning.

Vår erfarenhet visar att skolan blir extra meningsfull och rolig om man får ha med sitt intresse istället för att lämna det hemma!

Profiler

Vi erbjuder dig att fördjupa din utbildning inom fyra olika profiler. Efter tre år på gymnasiet vill vi att våra elever ska uppleva att de utvecklats och ser resultatet av sina studier.

Hitta hit

Ystadvägen 44, 214 45 Malmö

Buss: Linje 2 mot Kastanjegården,
hpl Musikhögskolan
eller Linje 32 mot Käglinge
hpl Musikhögskolan

info@bryggerietsgymnasium.se
040-320541

Terminens hållpunkter

Höstterminen 2023 22/8 – 22/12
Höstlov, v 44 30/10 – 3/11

Vårterminen 2024 8/1 – 5/6
Sportlov, v. 8 19/2 – 23/2
Påsklov, v. 13 25 /3 – 1/4
Första Maj 1/5
Kristi himmelsfärd 9/5 – 10/5
Nationaldagen 6/6

Våra sociala medier