Här har vi samlat lite praktiska uppgifter om skolan:

Sjukanmälan
Görs på Schoolsoft av vårdnadshavare till omyndiga elever. Myndiga elever kontaktar sin mentor.

Skolmat
Lunchen serveras i vår egen matsal. Vi erbjuder en helt köttfri meny med veganska alternativ. Till maten serveras alltid sallad, bröd, vatten och ekologisk mjölk.

Skolkafé
Föreningen Bryggeriet driver ett skolkafé i anslutning till skatehallen. I kafét kan du köpa varma och kalla drycker, smörgåsar och annat smått och gott till förmånliga skolpriser.

Elevhälsosteamet
Elevhälsoteamet träffas varje vecka och består av rektor, biträdande rektor, resurspedagog, kurator och skolsköterska. Skolsköterskan, kuratorn och studie- och yrkesvägledare finns på plats på fasta tider varje vecka.

Ansökan om ledighet
Vi sätter högt värde på lektionerna och undervisningen och ger endast i undantagsfall ledigt. Elevens mentor kan bevilja ledighet i upp till två dagar, längre perioder än så måste beviljas av rektor. För att ledighet ska beviljas måste en ledighetsansökan ha inkommit till mentor senast en vecka före ledighetens första dag.

Busskort
Elever med mer än sex kilometers resväg till skolan är berättigade till busskort. Busskort beviljas av utbildningsförvaltningen i den kommun en elev är folkbokförd

Elever som pendlar från Danmark har rätt till ett ungdomskort. Ansökan görs hos SU.

Utbildningen på Bryggeriets gymnasium är gratis.

Schema
Varje elev kan se sitt individuella schema på SchoolSoft.
Lektionerna börjar tidigast kl 9 eftersom vi har många elever som pendlar långt.

Inackorderingstillägg
Man är berättigad till inackorderingstillägg från CSN om man har minst en timmes resväg till närmaste skola som erbjuder Estetiska programmet med den aktuella inriktningen. Läs mer på https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/tillagg-till-studiestodet.html

Det kan också vara värt att undersöka om hemkommunen har ett eget inackorderingsbidrag som man kan söka.