Föräldrainformation

Här har vi samlat lite praktiska uppgifter om skolan för föräldrar:

Sjukanmälan
Görs på Schoolsoft av vårdnadshavare till omyndiga elever. Myndiga elever kontaktar sin mentor.

Skolmat
Lunchen serveras i vår egen matsal. Vi erbjuder en helt köttfri meny med veganska alternativ. Man kan naturligtvis också välja mat utan gluten och laktos. Till maten serverar vi alltid sallad, bröd, vatten och ekologisk mjölk.

Skolkafé
Föreningen Bryggeriet driver ett skolkafé i anslutning till skatehallen. I kafét kan du köpa varma och kalla drycker, smörgåsar och annat smått och gott till förmånliga skolpriser.

Elevhälsosteamet
Elevhälsoteamet träffas varje vecka och består av rektor, bitr. rektor, resurspedagog, kurator och skolsköterska. Skolsköterskan, kuratorn och studie- och yrkesvägledare finns på plats på fasta tider varje vecka.

Skolsköterska och kurator
Vår skolsköterska och kurator Maria Guggenheimer finns tillgänglig för både psykosocialt stöd och hälsosamtal.

Ansökan om ledighet
Vi sätter högt värde på lektionerna och undervisningen och ger endast i undantagsfall ledigt. Elevens mentor kan bevilja ledighet i upp till två dagar, längre perioder än så måste beviljas av rektor. För att ledighet ska beviljas måste en ledighetsansökan göras på en separat blankett (finns på Schoolsoft och i personalrummet) och måste ha inkommit till mentor senast en vecka innan ledighetens första dag. Efter påsklovet beviljas bara ledighet i absoluta undantag eftersom det då är en mycket intensiv arbetsperiod i skolan.

Busskort
Har eleven mer än sex kilometer enkel resa till skolan är hen berättigad till busskort. För elever bosatta i Malmö ska skolan skriva på ansökningsblanketten.

Elever från andra kommuner ska ansöka om busskort hos utbildningsförvaltningen i sin egen kommun.

Utbildning på Bryggeriets gymnasium är helt gratis.

Schema
Varje elev kan se sitt individuella schema på SchoolSoft.
Lektionerna börjar tidigast kl 9 eftersom vi har många elever som pendlar långt.

Inackorderingsbidrag
För att vara berättigad till inackorderingsbidrag från CSN måste man ha närmare två timmars resväg till närmaste skola som erbjuder Estetiska programmet med den aktuella inriktningen. Det kan vara värt att undersöka om hemkommunen har ett eget inackorderingsbidrag som man kan söka. Sök i god tid!